Hjelp oss å hjelpe

Tree of Life India - Tolfa - drives med støtte fra frivillige, og donasjoner fra folk verden over. Hjelp oss med å samle inn penger til Tolfa ved å donere et frivillig beløp til kontonummer: 1607.83.26976

Vi donerer alle pengene på Tolfas veterinærklinikk i Rajasthan selv den dagen vi ankommer, og vil gjennom denne bloggen formidle hvordan de innsamlede midlene fordeles på senterets ulike aktiviteter. 250 dyr behandles ved senteret hver eneste dag.

Eksempler:
120kr kan finansiere diesel til en dyreambulanse en hel dag. Denne henter dyr som trenger akutt behandling over hele provisen.
80kr dekker kostnaden til vaksinering av 20 hunder mot rabies - en sykdom som også er fatal for mennesker. India er det landet i verden med flest humane rabiesdødsfall.
100kr vil kastrere en hund, og dekke alle kostnader i forbindelse med operasjonen - et viktig ledd i kampen mot løshundproblematikken.
600kr dekker det ekstra behovet alle valpene som er på senteret har for spesiell fôring pr uke.
10.000kr dekker elektrisitetsbehovet ved ett oppstallingsrom i ett helt år, sånn at dette kan driftes hele døgnet.
50.000kr dekker lønnen til en veterinær ett helt år.

Hjelp oss å hjelpe - det skal så lite til! En kaffekopp dekker vaksinering av 10 løshunder.

lørdag 31. august 2013

Visumsøknad

Visumsøknadene våre er godkjent, og vi er good to go!
Neste steg: flybilletter. Avreise ca 22.november, hjemreise ca  20.desember.
Et lite unnskyld til familie og venner; julegavene deres blir rabiesvaksiner i India... :)

Selv stiller vi opp på Bjørndal legesenter for vaksinering rundt 1.november. Dette er den siste i en serie på 3. Rabiesvaksine til mennesker gis først en gang, deretter etter en måned og så på nytt etter ett år. Deretter opprettholdes vaksinen hvert 5.år. Ved bitt av rabid hund (eller annet dyr) gis ytterligere 2-3 vaksiner med noen dagers mellomrom. Ved å være forhåndsvaksinert har man vunnet noen dager å gå på før man må ha behandling.

Rabies er 100% dødelig for alle pattedyr. India er det landet i verden der flest mennesker dør av rabies hvert år (20.000 humane dødsfall årlig!!). Hunder er en hovedkilde til smitten. Sykdommen er svært smertefull, og fører til nevrologiske forandringer som er irrerversible og alltid dødelige. Vi er heldige som  ikke har rabiessmitte på fastlandet (finnes på Svalbard, smitten kommer med syk rev som går over isen fra Russland). Rabies er et stort dyrevelferdsmessig problem, alle dyr kan smittes, og sykdommen er vanlig på husdyr i land med rabiesforekomst. Ku, sau og geit er utsatt i og med at de ofte holdes utendørs. Flaggermus er en annen vanlig kilde til smitte.

Takk til alle som bidrar med penger og utstyr! Vi har allerede samlet inn et par tusen kroner, penger som skal gjøre en stor forskjell! Takk også til legene og legesekretærene ved Bjørndal legesenter for rosa vaksine som svir i armen, omtanke og plasterlapp! Nedtellingen er i gang, om 12 uker er vi i India!

For mer infoom rabies, se WHO - Verdens helseorganisasjons  infoside om rabies

Se også denne New York Times artikkelen om gatehund- og rabiesproblematikken i India.


onsdag 28. august 2013

Ut på tur, vi skal redde verden!

Vi er unge og lovende, vi har undervisningsfri, vi tror vi har noe å bidra med, og vi har et sykelig behov for å hjelpe dyr som ikke har det godt. Nå som vi har en måned fri (= desember) reiser vi den "korte" veien til India for å gi av oss selv, oppleve noe nytt og føle litt på at vi redder verden. Om ikke hele av gangen, så litt etter litt.

Verdens dyr har svært ulike forhold å leve under. Dyra er nyttige i samfunnene de lever, og mennesker verden over ønsker dyra sine det beste. Ikke alle har mulighet til å gi dyra sine et godt tilbud når de blir syke, særlig ikke i land der menneskene selv ikke får gode tilbud når det feiler dem noe. Vi har tidligere hatt gleden av å reise ut i et lite lokalsamfunn i Sør-Afrika og se hvor stor forskjell et par hender og en kasse vaksiner kan gjøre både for folk og dyr.

Nå når vi reiser til India vil vi benytte oss av denne bloggen for å fortelle vår historie, og dele med verden det vi opplever og ser. Vi håper det inspirerer andre til å være med og hjelpe. Dyrehelse og humanhelse går hånd i hånd, ved å hjelpe dyra hjelper vi mennesker.


Her gjør vi klar vaksiner, sammen med en frivillig dyrevernsorganisasjon i området rundt Pretoria, Sør-Afrika

Denne valpen var svært dehydrert og alvorlig syk. Han fikk bli med oss tilbake til dyrehospitalet for behandling, og ble adoptert av en lokal veterinærstudent.


Airina vaksinerer en hund, med hjelp av eier. Hundene ble vaksinert mot rabies, parvo, kennelhoste, smittsom leverbetennelse (hepatitt) og valpesyke.

Karin hadde vondt for å gi fra seg valpen igjen. Heldigvis fikk han behandling, og ble frisk - han fikk til og med et nytt hjem!